Elérhetőségeink: Vác, Széchenyi u. 23. Telefon/fax: 0627 319 404 ; Mobil: +36 20 499 5991 E-mail: aphroditetextilhaz@gmail.com

 

 

Viszkóz selyem, nyomott

A viszkóz gyakorlatilag a legtermészetesebb anyag a szintetikus anyagok között, melyet cellulózból állítanak elő, különböző vegyi eljárások során.

A természetes szálak számos előnyével rendelkezik; a viszkózból készült pólók, ingek vagy blúzok például hasonló nedvszívó képességgel rendelkeznek, mint a pamutpólók, vagyisoptimálisan magukba szívják a verejtéket. Sokan azért is kényelmesnek tartják, mivel kellemesen puha, és bársonyos tapintású.

A hőmérséklet-kiegyenlítés előnyét is felmutatja: a valódi szintetikus szálakkal, például a poliészterszálakkal ellentétben a hő könnyedén távozni tud a viszkózszálakon keresztül. További előnye, hogy nagyon jól és élénken színezhető, nyomható anyag, és a színezést követően rendkívül hosszú ideig megtartja a színét.

Pozitív tulajdonságait tekintve a viszkóz a selyemre hasonlít, ezért műselyem néven is szokás hívni.

Általánosságban nagyon kellemes viselet, a viszkózból készült ruhák puhák, lágyak, ugyanakkor kissé ropogósabbak, hűvösebb tapintásúak, és fényesebb kelmék a pamutnál.

Dekorációs anyagok, blúz, ing, ruha, női fehérnemű készül belőle.


1termék 11